Projekt Kombucha Kombucha Tulsi (Bazalka posvätná), 330ml
EAN | 8594202660053 |
---|---|
Značka | Projekt Kombucha |
Projekt Kombucha Kombucha Tulsi (Bazalka posvätná), 330ml
EAN | 8594202660053 |
---|---|
Značka | Projekt Kombucha |
Kombucha Tulsi (Bazalka posvätná)
Tulsi čiže bazalka posvätná prepožičiava nápojmi hutnú bylinnú až zemitú chuť s nádychom tajomna. Je to kráľovná ajurvédskych bylín, jej zdravotné účinky sú známe po tisíce rokov. Vďaka jej hutnej chuti je vhodná k mixológie či pre každého, kto hľadá intenzívny chuťový zážitok.
OSVIEŽENIE A HYDRATÁCIA S CHUŤOU
Vďaka špeciálnej vyšľachtenej mikrobiálnej kultúre s vyšším obsahom baktérií mliečneho kvasenia nie je naša kombucha sprevádzaná typickú octovú pachutí ale iba sviežou chuťou obsiahnutých čajov a bylín.
Prírodné perlenie navyše zdôrazňuje chuťové prvky a zároveň nie je tak agresívny ako u nápojov sýtených CO2. Kombinácia týchto parametrov je zárukou gurmánskeho chuťového zážitku, ktorý Vás príjemne osvieži v horúcich letných dňoch a hydratuje kedykoľvek potrebujete!
Zdravý črevný MIKROBIÓM
Fermentované potraviny prirodzene obohacujú náš mikrobióm vďaka obsahu zdraviu prospešných mikrobiálnych kultúr.
Kombucha obsahuje miliardy týchto baktérií a kvasiniek, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú mikrobiálnu symbiózu v črevách, pomáhajú v boji s patogénmi a celkovo napomáhajú zdraviu črevnej mikroflóry.
ENERGIA A VITALITA
Čaj je sám o sebe bohatý na ergogenne látky, ktoré napomáhajú bdelosti, koncentráciu a využitie energického potenciálu.
Fermentáciou sa využitie týchto látok až niekoľkonásobne zvyšuje a preto sa po užití kombuchy môžete cítiť energickejšie a to bez rizika výkyvov a "dojazdu" ako pri káve či na kofeíne založenej zmesi.
POSILNENIE IMUNITY A CELKOVÉHO ZDRAVIA
Kombucha obsahuje veľmi komplexný súbor látok napomáhajúci zdraviu organizmu. Za krátky zoznam môžeme spomenúť: Bakteriálna kultúry (Lactobacillus; B.coagulans pod.), Kvasinky (Saccharomyces), antioxidanty (katechíny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. Octová, glukónová, glukurónovú pod.), Aktívne enzýmy a nezanedbateľné množstvo vitamínu (vit. B12, B6, vitamín C a pod.).
Z pohľadu legislatívy bohužiaľ nemôžeme zdieľať zdravotné účinky, ktoré Vám tieto látky môžu prinášať ale je zrejmé, že ich komplex môže napomáhať k normálnemu fungovaniu imunity a plnohodnotnému zdraviu!
Nízky kalorický OBSAH
Aj keď je jednou zo základných surovín pre výrobu kombuchy cukor, v našej KOMBUCHE je jeho obsah natoľko nízky, že výsledný nápoj môže používať označenie "nízky kalorický obsah".
Navyše všetok obsiahnutý cukor je pri kvasení enzymaticky rozložený na ľahko stráviteľné monosacharidy glukózu a fruktózu.
Keďže naša kombucha nie je založená na cukornatej chuti ale na kvalitnom čajovom fermente, patríme medzi výrobcov s najnižšími obsahmi cukrov vôbec!
Nepasterizovaný ŽIVÝ PRODUKT
Aby si kombucha zachovala maximum nutričných látok a živých probiotík, produkt striktne nepasterizujeme, nefiltruje a udržujeme ho aktívne až do okamihu spotreby. Preto je na rozdiel od pasterizovaných či inak konzervovaných produktov nutné našu kombuchu uchovávať v chladničke, aby sa spomalila aktivita mikroorganizmov a nápoj si tak udržal stabilné senzorické vlastnosti.
Vďaka absencii vysokých teplôt, konzerváciu, alebo filtráciou v produkte nájdete veľké množstvo biodostupných látok v ich najprirodzenejšej podobe. Z tohto pohľadu spĺňa naše kombucha označenie RAW a je majstrovským dielom na poli "živých" potravín.
Prednosti tohto produktu:- nefiltrovaný, nepasterizovaný a živý produkt - konkurenčné produkty často nápoj konzervujú či už teplotou, tlakovú metódu či ďalšími spôsobmi aby predĺžili jeho trvanlivosť, umožnili distribúciu bez nutnosti chladenia a pod. - všetky tieto metódy však poškodzujú živú kultúru produktu a teda zničia hlavné zdravotné benefity produktu - náš produkt je bez podobných zásahov a preto si udržuje prirodzenú "živosť" a vysoký obsah probiotík v každej fľaši
- prírodná perlivosť - vďaka dlhému zrenie produktu (celkom 6 týždňov) vzniká v produkte prírodné perlenie ako proces sekundárna fermentácia, ktoré je výrazne jemnejšie než sýtenie CO2 a podčiarkuje chuť celého produktu
- unikátna chuť - vyšľachtený pomer mikrobiálnych kultúr a poctivý výrobný proces dáva produktu jedinečnú osviežujúcu chuť, ktorá vyniká nad bežným spracovaním kombuchy, ktorá býva často mdlá a octová. Projekt Kombucha prichádza s chuťou, ktorá je s obľubou vyhľadávaná aj mainstreamovým zákazníkom
- balené v skle - vo všetkých výrobných procesoch sa snažíme o ekologickú udržateľnosť a preto aj výsledný produkt je balený v skle, nie v plaste
- nízky obsah cukru - okrem toho, že je cukor v nápoji sa odbúrava pri fermentácii, náš nápoj sa s celkovým obsahom môže radiť legislatívou do kategórie nápojov s nízkym obsahom cukru
- Obohatenie stravy o životabudič.
- Posilnenie energetickej hladiny.
- Stav tráviaceho traktu.
- Obranyschopnosť.
Nepretrepávať, odporúčame piť vychladené, usadeniny na dne nie sú závadou.
UpozornenieNie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Vhodné pre vegánsku stravu. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu detí.
Tento produkt je živá kultúra, teda rýchlo podlieha skaze a pri izbovej teplote nevydrží viac ako 48 h. Preto je u tohto produktu možná len platba vopred a pri nevyzdvihnutí zásielky nezasielame nový tovar.
Zloženie
Nálev zo zeleného čaju a tulsi 96% (pitná voda, zelený čaj, tulsi) cukor, kvasinkové kultúry, baktérie mliečneho kvasenia. Prirodzene obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 - 1,2%).
Balenie330 ml
Jemne perlivý nápoj z kombuchy.