BrainMax Pure Špaldová múka BIO, 1 kg

3.1 € / brainmarket.sk
Jít do obchodu
EAN 8594190022093
Značka BrainMax Pure
Liszt
Určenie BIO
Forma Prášok
Výrobca BrainMax Pure
Veľkosť balenia 1000 g
Typ Múka

Brainmax Pure Špaldová múka v BIO kvalite

Špaldová múka je zdravší variant klasickej múky. Možno ju použiť ako bežnú múku na pečenie alebo zahusťovanie polievok a omáčok. Zároveň si tým zachováva obsah vitamínov, minerálov, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná sa o druh pšenice, ktorá je lepšie stráviteľná. Živiny, ktoré si špalda zachováva sú najmä z radu minerálov ako je železo, horčík a mangán. Z vitamínov poskytuje špalda hlavne vitamín E. Ďalej má múka vysoký obsah vlákniny, to je ďalšia z výhod špaldovej múky, ktorá prirodzene podporuje trávenie.

Špaldová múka na seba dobre viaže vodu, takže pravdepodobne použijete menšie množstvo tekutých prísad. Zo špaldovej múky možno piecť chleba, sladké dezerty a alebo použiť na zahustenie omáčok či polievok.

Viac informácií o špaldovej múke sa dočítate v našom článku na blogu.

Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky:

  • Skvelá alternatíva k bežnej múke
  • Plná vitamínov a minerálov
  • Ľahšia štruktúra = výsledky pečenia sú nadýchanejšie a mäkšie
  • Ľahko stráviteľná
  • BIO, RAW, Vegan
  • Krajina pôvodu: Holandsko

Možnosti použitia špaldovej múky

  • Vhodná k zahusteniu polievok i omáčok.
  • Ideálna na prípravu dezertov ako sú koláče alebo buchty.
  • Výborná na pečenie chleba a iného pečiva.

Populárne recepty zo špaldovej múky

Avokádovo-špaldové brownies

Zloženie:

  • 150 g špaldovej múky
  • 3 vajcia
  • 170 g bieleho jogurtu
  • 1 avokádo
  • 5 lyžíc medu
  • 50 ml vody
  • 30 g holandského kakaa
  • Kokosový olej na vymastenie formy

Postup:

Najskôr vyšľaháme avokádo s vajcami a jogurtom a potom pridáme ostatné ingrediencie a vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme cca 30 minút na 170°C.

 

Špaldový chlieb

Zloženie:

  • 3 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 lyžička sušeného droždia
  • 1 lyžička himalájskej soli
  • 1 lyžička rasce
  • 2 hrnčeky vlažnej vody

Postup:

Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie a potom pomaly prilievame vodu. Pripravené cesto potom necháme kysnúť (ideálne cez noc). Potom preložíme do zapekacej misy, môžeme posypať tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a pečieme asi 30 minút na 250°C. Po 30 minútach znížime tepotu na 220°C a pečieme ďalších 30 minút.

Špaldové hrčky

Zloženie:

  • 160 g špaldovej múky
  • 170 g cottage
  • 1 vajce
  • 2,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • Soľ
  • Hrsť tekvicových semienok

Postup:

Najprv si vymiešame špaldovú múku spolu s cottage syrom, vajíčkom a práškom do pečiva. Osolíme a vmiešame tekvicové semienka. Z odležaného cesta tvarujeme menšie hrčky a vyskladáme na papierom vyložený plech. Vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme 35 minút.

 

Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky

Vysoký obsah vitamínov a minerálov

Špaldová múka si zachováva minerály horčík, železo, mangán a vitamíny E.

Zdroj vlákniny

Keďže špaldová múka neprešla žiadnym typom šľachtenia, prirodzene si zachováva veľké množstvo vlákniny.

Vhodná na pečenie

Špaldová múka je vhodná ako na pečenie koláčov tak i klasického pečiva. Možno ju použiť rovnako ako bežnú pšeničnú múku.

BIO certifikácia CZ-BIO-001

Naša špaldová múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.

Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednavku!

Zloženie: 100% BIO špaldová múka

Pôvod: Holandsko

Distribútor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.

Hmotnosť: 1 Kg

Similar Products